Завантажити PDF каталоги

Політика конфіденційності

Політика конфіденційності та захисту персональних даних

Загальні положення

«Форвард» в особі Товариства з обмеженою відповідальністю «Реліш», яке зареєстроване і діє відповідно до вимог законодавства України (далі - «Форвард») приймає на себе зобов’язання стосовно захисту персональних даних всіх осіб, які відвідали сайт https://forward-ua.com (далі - “Сайт), у зв'язку з чим прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання Сайту кожному користувачеві. У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (далі – «Політика») встановлено порядок здійснення Форвардом обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі використання таких персональних даних, взаємодія Форварду з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактна інформація для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у користувача щодо практики захисту персональних даних.

Збір та використання персональних даних

При використанні користувачем сайту https://forward-ua.com здійснюється обробка даних користувача, а саме:

  • файли cookie;
  • ір-адреси;
  • параметри і налаштування інтернет-браузерів (User-agent).

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи до системи. Інші відомості стосовно трафіку користувача не обробляються і не зберігаються. У будь-якому випадку, коли запитується необов'язкова до надання інформація, користувача буде повідомлено в момент збору такої інформації. Форвард не збирає персональні дані, що розкривають расову чи етнічну приналежність, політичні переконання, релігійні чи філософські вірування, чи членство в професійних спілках, генетичні дані, біометричні дані з метою єдиної ідентифікації фізичної особи, дані стосовно стану здоров’я чи дані про статеве життя фізичної особи чи її сексуальної орієнтації. Форвард збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з'єднання, трафік, браузер користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.

Обробка персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в базі персональних даних чи окремій таблиці бази даних Сайту.

  • Цілі використання персональних даних.
    Персональні дані користувача використовуються в цілях забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації.
  • Термін зберігання персональних даних.
    Персональні дані зберігаються терміном не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки. Після того, як суб'єкт персональних даних перестав бути користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються
  • Використання файлів cookie
    Cookie - це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп'ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт. Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп'ютері поки користувач їх не видалить або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто, зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).

Важливо:

  • при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;
  • у більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої користувача;
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Форвард дбає про своїх користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним. Для цього Форварду необхідно за допомогою файлів cookie проаналізувати поведінку, переваги і інтереси користувача. Такий аналіз допоможе Форварду поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сайту.

Форвард використовує такі категорії файлів cookie:

  • строго необхідні файли cookie - потрібні для пересування користувача по веб-сторінці, здійснення пошуку по Сайту, здійснення запам'ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.
  • експлуатаційні файли cookie - агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння, які саме розділи і сервіси Сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія і т.д. Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.
  • функціональні файли cookie - використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактивах (опитування, голосування) та взаємодіяти з соціальними мережами. Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам'ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом.
  • цільові файли cookie - використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, щоб уникнути повторного показу, управління цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування Сайту. Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств і партнерів по суміжних бізнесах для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.
  • сookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики:

Для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, Форвард користується послугами, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Twitter, Instagram, Alphabet Inc., Gemius та інші. Наведені як приклад компанії можуть використовувати файли cookie на пристрої користувача, під час роботи на Сайті. Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

Умови використання Google Analytics - http://www.google.com/analytics/terms/ru.html

Управління файлами cookie:

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того, щоб їх відключити скористайтеся функцією довідки в своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

Microsoft Edge -  https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement

Mozilla Firefox -  https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies

Google Chrome -  https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru

Opera -  http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html

Safari for macOS -  https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

Важливо:

конфігурація налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися; варто нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie; відключення файлів cookie може привести до обмеження доступу до змісту і неповноцінного функціонування сервісів Сайту. Щоб звернутися до Форварду з приводу використання файлів cookie, відправте повідомлення по електронній пошті на admin@forward-ua.com Інформація про користувачів, яка отримана за допомогою файлів cookie, не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю компанії, якій належить ресурс.

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні користувачем Сайту на його сторінках можуть бути присутніми коди інших інтернет ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі інтернет ресурси і треті особи отримують дані користувача. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію, про те, що користувач відвідав ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача.

Такими інтернет-ресурсами можуть бути:

  • системи банеропоказів (наприклад, Google Ads, Facebook Pixel та ін.); 
  • соціальні плагіни мереж (наприклад, Discus, Facebook, Twitter, Google+);
  • чат-боти, контактні-форми (Bitrix Chat, JivoSite та ін.).

Використання зазначених сервісів Форварду необхідно для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини переглядів, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів Форвард не зберігає і не обробляє. Відповідно, якщо користувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб зазначені сервіси отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти зі свого акаунта чи профілю, очистити файли cookie (через свій браузер).

Безпека неповнолітніх

Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів. Форвард дуже серйозно ставиться до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, у зв'язку з чим Форвард звертається до батьків із закликом пояснити своїм дітям про проблеми безпеки в Інтернеті, про їх конкретну мету і потребу у використанні Сайту.

Взаємодія Форварду з третіми особами стосовно персональних даних

Форвард не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб'єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці. Форвард розуміє, що особиста інформація є цінністю і невід'ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Форварду. На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв'язку з чим Форвард рекомендує переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

Конфіденційність активності суб'єкта персональних даних на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу або електронну пошту користувача, захищені відповідно до законодавства.

Захист персональних даних

Форвард використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, не дивлячись на всі зусилля, Форвард не може гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами регулювання Форварду. Форвард забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованому або незаконному розголошенню або обробці такої інформації та даних, їх випадковій втраті, знищенню або пошкодженню. Форвард надає доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим працівникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації та даних відповідно до вимог Форварду. Поширення персональних даних без згоди суб'єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди користувача, наданої володільцю персональних даних, на обробку цих даних або відповідно до вимог закону. Користувач має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб'єкта відносин, пов'язаних з персональними даними, за умови зазначення прізвища, ім'я та по батькові, місця проживання (місця перебування) і реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, крім випадків, установлених законом. Доступ користувача до даних про себе здійснюється безоплатно.

Ваші персональні дані можуть бути використані для повідомлень (новини, заходи, акції, знижки, новинки, запрошення на заходи і т.д.), для комерційних пропозицій, опитування якості обслуговування і інших цілей. Без передачі третім особам. 

Права суб'єкта персональних даних

Форвард доводить до відома користувача про його права як суб'єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних», а саме:

  1. знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;
  2. отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
  3. на доступ до своїх персональних даних;
  4. отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
  5. ред'являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
  6. пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  7. на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
  8. звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;
  9. застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  10. вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
  11. відкликати згоду на обробку персональних даних;
  12. знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
  13. на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, які були Вами надані Форварду відповідно до цієї Політики, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються Форвардом, будь ласка, звертайтеся до Форварду: електронною поштою на admin@forward-ua.com

Зміна Політики

До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення користувача про таке можуть вноситись зміни та доповнення, у тому числі, при зміні вимог законодавства. У випадку внесення істотних змін до цієї Політики Форвардом буде розміщено повідомлення на Сайті та зазначено термін набрання цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного терміну Ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це означатиме, що Ви погоджуєтеся з відповідними змінами Політики. Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.

Купити професійні ножі для м'яса, обвалочні, обробні для м'ясників, м'ясокомбінатів, м'ясних та ковбасних цехів, птахоферм, забою свиней та скота.

Ножі для м'яса

Щоб правильно обробити або приготувати м'ясо із збереженням всіх його корисних властивостей, вам знадобиться обробний ніж. Різновидів ножів м'ясника існує декілька в залежності від призначення. Розглянемо найпоширеніші типи м'ясних ножів та для чого вони використовуються.

Обвалювальний ніж - це м'ясний ніж, що використовується для видалення м'якоті з кісток м'яса та риби. Його також можна використовувати для оброблення та нарізки м'яса, а також для видалення шкіри.

Обвалювальний ніж може бути прямим, вигнутим, жорстким або гнучким. Вигнутий та гнучкий ніж для обвалювання м'яса дозволяє видалити кожен шматок та залишити чисту кістку.

ніж для м'яса

Ніж м'ясника

Це великий ніж із широким вигнутим кінчиком для оброблення та нарізування великих шматків м'яса. Його також можна використовувати для зняття шкіри з великих тварин. Деякі м'ясні ножі мають додаткову особливість зубчастого леза, яке запобігає прилипанню м'яса до леза при розрізанні.

Ножи мясника тяжелые и прочные. Это позволяет применять силу, не опасаясь сломать или отколоть лезвие. Изогнутое лезвие полезно для разрезания толстых кусков мяса и костей.

ніж м'ясника

Ніж для зняття шкур

Ніж для зняття шкур використовується для зняття шкіри з м’ясної туші. У нього широке лезо, яке вигинається вгору, щоб ви могли здійснювати повні ріжучі рухи. М’ясні туші потрібно не тільки освіжувати, а й потрошити, і тупий кінчик ножа для зняття шкур ідеально підходить для цього. Це запобігатиме випадковому проколюванню шкіри кишок.

ніж для зняття шкури шкіри

Обробний ніж

Як випливає з назви, ніж для обробки в основному використовується для обробки туш. У нього довге вигнуте лезо, яке дозволяє прорізати хрящі, дрібні кістки та жорстку шкіру.

Ніж для обробки - це те, що ви використовували б спочатку для туші, перш ніж переключитися на ніж м'ясника, тому він незамінний, якщо ви любите полювати і самі обробляєте м'ясо.

ніж обробний для обалювання м'яса

Тесак для м'яса

З його великим та широким лезом ніж для м'яса, ймовірно, є найпомітнішим ножем у наборі ножів м'ясника. Хоча він виглядає як топірець, з широким лезом і плоским кінчиком, насправді він легший і тонший за м'ясницький ніж. Ніж топірець для м’яса в основному використовується для розрізання великих шматків м'яса, поділу кісток та розрізання хрящів.

Зазвичай у тесака міцна кромка, це призначено для багаторазових ударів по кістці без сколів та вм'ятин на кромці леза. Деякі тесаки мають велику вагу та призначені для збільшення сили удару.

Такий жорсткий ніж не виконуватиме делікатні завдання, але широке лезо тесака дуже корисне для подрібнення таких інгредієнтів, як часник.

ніж сокира для м'яса тесак

Стейк-ніж

Коли у вас є хороший соковитий стейк, простий столовий ніж не підійде. Що вам потрібно, то це ніж для стейка. Ножі для стейків мають зубчасту кромку, так і прямий край.

Найкраще їсти стейк з усіма його соками, тому ніж для стейка має бути дуже гострим, щоб легко різати м'ясо, не вичавлюючи всі соки.

ніж для стейка, стейковий ніж

Догляд за ножами м'ясника

Використання тупого ножа для нарізки м'яса небезпечне, оскільки при нарізанні доводиться докладати зусиль. Це також дратує і може спричинити непотрібну втому. Ножі м'ясника необхідно регулярно точити, щоб уникнути втоми, а також розривати волокна м'яса, а чи не прорізати їх.

Деякі обробні ножі можна мити в посудомийній машині, але завжди краще мити вручну. Миття в посудомийної машині може викликати корозію сталі. Пам'ятайте, що нержавіюча сталь не обов'язково означає, що метал на 100% стійкий до корозії. Необережне поводження може призвести до корозії навіть найкращого леза.

Обробний ніж слід мити м'якою губкою, щоб не подряпати сталь і не спричинити корозію.

Уникайте замочування ножів у раковині. Це не тільки небезпечно для вас, але може викликати корозію сталі.

Завжди тримайте м'ясницький ніж за ручку лезом донизу, коли переносите його з одного місця на інше.

Не зберігайте ножі в спільній скриньці з іншим кухонним приладдям. При цьому лезо піддається постійному тертю з іншими предметами, що зрештою затупляє лезо. Використовуйте пристрої для зберігання ножів, такі як підставки для ножів, сумки для ножів або магнітні тримачі, щоб безпечно зберігати ножі.

На що слід звернути увагу при купівлі ножа м'ясника

Розмір

Розмір обробного ножа визначає, як його можна використовувати. Маленький ніж ідеально підходить для невеликих шматків м'яса, а великий ніж краще підходить для більших і товстіших шматків.

Рукоять

Ніж м'яса вимагає міцного захвату, щоб прорізати жорсткі шматки м'яса. Перед покупкою ножа перевірте, наскільки зручно лягає ручка в руку. Ви проводите багато часу з ножем, тому його має бути зручно тримати.

Показати більше